Kunstcollectief Muiden & Muiderberg

Leden

11 november, 2013 | Reageren uitgeschakeld

 • Riet Blüm Kunstig Beeldhouwen
  WERELD-GEINSPIREERD CREEREN
  Eigen werk in brons
  In de hele wereld heerst onrust. Oorlogen, Mensen op de vlucht. Culturen die botsen met elkaar. Als kunstenaar heb ik gedacht. “Waarom”? Het kunstwerk “WERELD MENSEN“ heb ik gemaakt om aan de wereld te laten zien dat het mogelijk is om samen te leven. Als we dat willen kunnen we elkaar verstaan dwars door ieders geloof en alle culturen heen. In onze wereld mag iedereen welkom zijn.
  Het kunstwerk ‘WERELD MENSEN’ hoort bij een serie van kunststukken in brons die voortkomen uit verbazing, woede en enthousiasme voor de wereld om me heen. Soms gaat het over de grote wereld. Soms gaat het over grote gebeurtenissen in de kleine wereld van familie en de buurt.
 • Heleen van Lynden
  Heleen van Lynden is landschaps-, maar vooral zeegezichtenschilder. Ze staat het liefst buiten te schilderen, snel, ongeduldig, spontaan. De omstandigheden veranderen snel, daar is snel schilderen bij nodig.

  Schilderles in Muiderberg.
  Heleen geeft al 17 jaar enthousiast schilderles in olieverf.
  De semesters zijn van september tot half december en van januari tot eind mei. Zie website.
  Er wordt lesgegeven op ma.avond, di middag, di avond en woe ochtend.

  Nu ook: Plein air schildervakantie in juni 2018 op het strand in Katwijk! Slapen in strandhuisjes, 4 dagen alleen maar bezig zijn met schilderen!
 • Anne-Loes van Oorschot
 • Anja Terpstra
  Hoe ik beeldend kunstenaar werd.

  Mijn “ carrière “ begon als apothekersassistente. Deze opleiding was echter niet aan mij besteed. Liever ben ik de veelzijdig kunstenaar van nu waarmee ik wellicht terugval op de 3-D objecten die ik in mijn jeugd al van allerlei materialen maakte. Sinds 1981 tot heden ben ik lid van de Kreatieve Groep Weesp en heb ik jaargangen academische tekenen/ boetseren gevolgd aan de Gooische academie te Laren. In 2001 ben ik een beeldende opleiding gaan volgen bij het VOBK, stichting voor ontwikkeling beeldende kunst welke ik in 2003 heb afgerond. 2011 en 2012 stonden in het teken van scholing tot creatief coachen aan de Kleine Tiki in Breda. Momenteel werk ik gedeeltelijk als beeldend kunstenaar en als vrijwilligster in een glasatelier bij de stichting Philadelphia waar ik jongvolwassen met een beperking begeleid.

  Momenteel werk ik gedeeltelijk als beeldend kunstenaar en als vrijwilligster in een glasatelier bij de stichting Philadelphia waar ik jongvolwassen met een beperking begeleid. Sinds 2010 ben ik lid van het Kunst Collectief Muiden/ Muiderberg. Het is fijn om met elkaar te exposeren en kunstactiviteiten te uiten. Verwacht van mij geen éénzijdig gebruik van materiaal of vormgeving. Het leven geeft vele verhalen, meningen en overtuigingen. Dat is boeiend en enerverend en een grote bron van inspiratie. Mijn uitdaging is deze gedachten om te zetten in een kleurrijk, ingetogen, vrolijk of symbolisch object.

  anJa.
 • Henny Koster
 • Marianne den Hartog
 • Carry op ten Noort
 • Harriet Elsenaar
 • Harm Hasenaar
  • De consument is de achteruitkijkspiegel, niet het raam op de toekomst.

  • Traditioneel consumentenonderzoek leidt niet tot onderscheidende belevingsconcepten.

  • In een tijd dat materiële behoeften bevredigd zijn, bieden ‘waarden’ een bruikbaarder denkkader dan ‘behoeften’.
 • Elly de Ridder
 • Bert van Sloten
 • Marijke Otten
  Tot rond mijn veertigste jaar werkte ik als secretaresse of in een administratieve baan, al met al beseffend dat dat niet mijn ding was.
  Na een zwaar ongeluk kwam mijn ware aard, mijn creatieve kant naar buiten.
  Ik zocht altijd naar vintage kleding en sieraden, had ook jarenlang een winkeltje
  in Amsterdam waar ik het mooiste wat ik toen kon vinden op dat gebied verkocht.
  Maar wat mij trok waren de mooie oude sieraden van toen, uit grootmoeders
  tijd, die kapot en wel vroegen om gerepareerd en/of veranderd te worden en dat
  doe ik tot op de dag van vandaag. Maar wel aangevuld met sieraden van nu.

  Ik kan dus aanbieden:

  Sieraden naar eigen ontwerp,

  “My Beautiful Plastics”, een creatieve inspiratie op de zg Early Plastics,

  Tijdloze sieraden uit mijn verzameling.
 • Kees Boer
  Fijnschilder. Schilderde en illustreerde boeken en proefschriften al tijdens de uitoefening van zijn beroep als gynaecoloog. Heeft oude schildertechnieken geleerd van Ellis Tertoolen. Schilderde aanvankelijk met olieverf op tempera, maar sinds een bezoek aan Walter Elst met alkyd (ook voor de onderschildering).
  Naast schilderen ook actief als schrijver. Een eerste 'literaire'thriller (een ongeluk in mijn geheugen) is als e-book en gedrukt te koop via www.bol.com.
  In september 2014 is een voedings- en kookboek (eten voor je kind) bij Fontaine verschenen. Het is een boek voor a.s. zwangeren en partners, voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven en kleine kinderen. Te koop en deels in te zien via www.etenvoorjekind.nl. Deze site bevat ook een weblog over hetzelfde onderwerp en wordt geregeld geupdated.
  Een tweede literaire thriller en een kunstkookboek zijn in voorbereiding.
 • Joke Leicht
  Joke werkt met sculpturen,schilderijen en fotografeert .
 • Tom Thijsse
 • Bea Farenhorst
 • Reinier Gadellaa
  Discipline: Aquarel, pastel, grafiek, olieverf.

  Ik werk het liefst buiten naar de natuur en heb een grote voorliefde voor het landschap. Traditioneel, figuratief.
  Ik ben al heel jong begonnen met tekenen en schilderen, maar echt opgeleid ben ik in Amsterdam. Ik volgde de lessen aan de toenmalig Opleiding voor Leraren aan de Gerrit Rietveld Academie, ik tekende model bij Aart Lambert, leerde mezelf etsen en kreeg daarna nog etsles van Paul Hillebrand bij Galerie Buri (Wonchowski).
  Ik exposeer regelmatig en veel van mijn werk bevindt zich bij liefhebbers en instellingen in binnen en buitenland.
 • Thijn Westermann
 • Monique Verzantvoort
 • Jeroen Vellekoop
 • Klaartje Rienks
 • Jur Jonges
 • Yvonne Hulstede
 • Marjolein Endert
 • Babe Dusseldorp
  Deze armband, met gesmolten gaten, is gemaakt van hergebruikt zilver.
 • Mariloe van Diepen
 • Gijs Elzinga
 • Loekie Rebel
 • Marita Nijdam
  Mijn naam is Marita Nijdam en woon sinds 1980 in Muiderberg
  Ik maak van zilver, goud en andere metaalsoorten sieraden en objecten.
  Mijn opleiding heb ik gevolgd bij de lerarenopleiding van de Gerrit Rietveld Academie MOA. Hier kwam ik in aanraking met verschillende materialen en technieken. In 1980 heb ik de opleiding afgerond en ben daarna gedurende 30 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs in Amsterdam en gaf les in handenarbeid, tekenen, techniek en beeldende vorming.
  In 1993 heb ik het diploma van goud en zilversmid behaald. In de loop der jaren heb ik nog verschillende cursussen gevolgd o.a. emailleren, wasbewerken, filigrainwerk, stenen zetten, verschillende smelttechnieken. Vooral het combineren van verschillende technieken en materialen vind ik interessant. Sinds een paar jaar werk ik veel met zilver en combineer dit met hout, kunststof of ander materialen.
  Vanaf 2014 heb ik een mooie werkplek in Haarlem, hier kunnen cursussen of workshops worden gevolgd. Ook bestaat de mogelijkheid om een werkplek tegen een geringe vergoeding te huren.
 • Tjarda van der Marel
  T j a r d a v a n d e r M a r e l – H o f s t e e

  Abstractie en figuratie verenigd

  Als kind tekende Tjarda al veel ; na haar schooltijd volgde zij de opleiding tot verpleegkundige en begon zij in haar vrije tijd met schilderen.

  Eerst met het volgen van privé lessen gevolgd door een aantal cursussen o.a. aan de academie voor beeldende kunsten te Laren.

  Door veel en vaak te schilderen vonden snelle ontwikkelingen plaats in haar werk. Tjarda schildert regelmatig met veel reliëf. Haar stijl kenmerkt zich door een combinatie van kleurgebruik, kleurintensiteit en composities van staande mensfiguren. Vaak gaan abstractie en figuratie samen.
  Zij slaagt erin om veel emotie en passie middels het penseel over te brengen op haar doeken. De sfeer van haar werk is altijd zeer belangrijk.
  Mensen is haar grootste inspiratiebron.

  Tjarda exposeert haar schilderijen in vele galeries over heel Nederland en is lid van de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum en van het KunstCollectief Muiden-Muiderberg.
 • Jeamy Schaling
 • Frank Lodder
 • Hanneke van Veluwen
 • Bas Holzhaus
  Bas Holzhaus, freelance copywriter. Al jaren creatief met woorden en sinds enige tijd ook met onderdelen van huishoudelijke apparaten, gereedschappen en computers. Ik haal alles uit elkaar en maak nieuwe objecten. Van deconstructie naar reconstructie, met een voorkeur voor metaal.
 • Ronald Hofmeester
  Ronald Hofmeester

  mijn camera toont, soms onbedoeld,
  wat mijn ogen niet zien
  maar mijn hart wel zo voelt

  Ronald is een dromer, een toeschouwer die met zijn impressies en gedichten het wezenlijke probeert te vangen van wat hij in de natuur ziet en voelt. Natuurfotografie in al haar facetten: van verstilde macro’s tot bewogen landschappen.

  dichter bij mezelf
  gaan dromen nooit verloren
  weerspiegelen de meest wonderlijke beelden
  de geest van mijn innerlijke wezen

  “Ronald’s foto’s hebben ’laagjes’. Ze zijn spannend, gewaagd, zetten aan tot langer nadenken over wat je eigenlijk waarneemt. Een beetje alsof je door een donker spookhuis loopt; ergens een lichtje in het donker, een subtiel sliertje over je gezicht, een geluidje in de verte. Niet zozeer eng, maar wel intrigerend, als subtiele, spannende sensaties die je in het donker kriebelen.”

  In 2016 bundelde hij in eigen beheer een selectie foto’s en gedichten onder de titel “Ondersteboven”. “Het is geen gewoon fotoboek en het is geen gewone dichtbundel. Dit bijzondere boek laat zich niet in een hokje stoppen. Het ene moment diepzinnig, dan weer lichtvoetig, maar steeds is het de combinatie van bijzondere beelden met de teksten van Ronald die ervoor zorgen dat je doorbladert en vooral geniet van wat je verder leest en ziet.”
 • Astrid van der Schot
  Ik ben Astrid van der Schot, geboren in 1958 en opgegroeid in Putte aan de grens met België.
  Ik heb lang in de gezondheidszorg gewerkt in allerlei leidinggevende functies en daarnaast Politicologie gestudeerd met als hoofdrichting Internationale Betrekkingen.
  Hoewel ik de studie heel erg leuk vond heb ik nooit een politieke carrière geambieerd.
  In 1999 ben ik ziek geworden en heb lange tijd niet kunnen werken.
  In die tijd zette ik mijn eerste stappen op het gebied van beeldhouwen...later ben ik om fysieke redenen meer gaan schilderen met acrylverf en heb ik een tijd les gehad o.a. van Marjolein Endert.
  In 2010 ben ik me gaan omscholen en ben als Z.Z.P gedeeltelijk aan de slag gegaan als Autismecoach.
  Vervolgens heb ik een aantal trainingen gedaan in het kader van professionalisering en persoonlijke ontwikkeling: NLP (neuro-linguïstisch programmeren) practitioner en Master practitioner en opleiding tot gecertificeerd begeleider familieopstellingen.
  Dit alles zet ik o.a. in in mijn coachingspraktijk...
  De laatste twee jaar vind ik weer meer tijd om te schilderen, sinds een paar maanden heb ik les van Miriam Weisz in Almere en schilder ik met olieverf.
 • Hildegard Wit
  Opleiding: Kunst academie Utrecht
  Exposities: Verscheidene
  Mijn werk is geïnspireerd op de bewegingen en ritselingen van het leven. Muziek is voor mij belangrijk, de emotie die een muziek compositie oproept, probeer ik te benaderen. Mijn werk moet je ervaren.
 • Marja Thijssen
  Marja Thijssen:
  Keramiek en Beelden
  Vanaf 1985 exposeer ik mijn werk in galeries.
  Mijn thema is momenteel: "Vreemde Vogels". Klei, steen, en brons zijn de materialen waarin ik ze vervaardig.
  Raku stoken, een Japanse manier van glazuurstoken in een buitenoven, is mijn favoriete stookwijze.
  Ik werk ook in opdracht.
  Als beeldend kunstenaar ben ik bestuurslid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten, lid van het GSA in Hilversum en initiatiefnemer van het KunstKwartier Almere Haven.
 • Adriana Smit
  Adriana Smit,
  Haarlem 1950

  Ik heb altijd iets met schilderen gehad.
  Ging regelmatig naar musea.
  Merkwaardig is, dat ik met geschilderde bloemen niet veel op had toen.
  Ik vond ze maar stijfjes op doek staan.
  Toch ben ik door bloemen te schilderen en ermee te stoeien “vrijer” gaan schilderen.
  Ik heb 4 jaar bij een kunstenaar in Buenos Aires geschilderd.
  Hij heeft me laten zien dat lijnen belangrijk zijn, waardoor er kracht en beweging ontstaat.

  Opleiding: verpleegkundige, autodidact, verschillende cursussen gevolgd.
  Exposities: diverse exposities.
 • Eric Karel
  Ik teken en schilder altijd al. Het zit in de genen van mijn moederskant. Als 10 jarige won ik ooit een prijs met een nagetekende molen. Maar ook Techniek zit diep van binnen. Dus het werd een Studie Elektrotechniek op de HTS in Amsterdam. Maar ik miste de creatieve kant en volgde ook een reclametekencursus in de avond.
  Door studie Techniek en daarna werk lag het soms stil en sluimerde het verlangen. Dan pakte ik het weer op en volgde weer een cursus of workshop in een atelier in Amsterdam.
  Inmiddels is het vlammetje ontvlamd in een vuur. Eindelijk gelukt om de passie Kunst te combineren met de andere passie Techniek.

  Vele YouTube filmpjes, boeken, musea verder verdiepen je kennis. Maar praktijkmeters maken je beter en beter. Dus schilder ik elke vrijdag, heb ik een eigen ezel gemaakt die in een hoek past, en volg lessen bij kunstenaars. Mijn inspiratie vind ik in mijn wereld om mij heen. De vakmensen in de grote bouwwerken, de tederheid van de personen om me heen, en de natuur en steden met haar mistige of contrastrijke vergezichten.
  De rode draad is het spel van licht en schaduw en dat te vertalen naar tonen in het schilderij.

  Deze reis is een belevenis waar ik je graag deel van uit laat maken. Bekijk alvast mijn site