Kunstcollectief Muiden & Muiderberg

Evenementen voor leden

21 januari, 2018 | Reageren uitgeschakeld

Nieuwjaarsbijeenkomst met workshops en nieuwe lijnets workshops in oktober.

20 januari 2018

Op zaterdag 20 januari hielden we onze traditionele – goed bezochte – Nieuwjaarsbijeenkomst voor Leden in het Kunstgebouw te Muiden. De laatste jaren is niet alleen meer de lunch of de borrel en het gezellig samenzijn het doel, maar plannen we daarnaast workshops voor leden, georganiseerd door leden. In deze workshops proberen we een discipline uit onze verschillende kunstzinnige werkvelden in het zonnetje te zetten, een (bijna vergeten) ambacht of een techniek die men niet dagelijks toepast, maar die de moeite waard is om onderhouden te worden.

Deze zaterdag stonden het vervaardigen van een lijnets en het tekenen en schilderen naar model centraal. Bea Farenhorst verzorgde de workshop model en Reinier Gadellaa de workshop lijnets. Voor de borrel na afloop en de lunch als inleiding tekenden Anja Terpstra, Jacqueline Holzhaus en Marita Debets.

Een vervolg op de  cursus Lijnets vond plaats in oktober 2018. 

Reinier Gadellaa verzorgde in ons gebouw in Muiden 4 avonden voor 7 enthousiaste leden met een uitbreiding van de techniek. Naast de lijnets hielden we ons ook bezig met de Vikunyldruk, een droge naald techniek op plastic plaat, vernis mou technieken en werken met plaattonen.

 

Zie hieronder een kleine presentatie in beeld. (januari 2018)

IMG_5472 IMG_5475IMG_5476IMG_5473 - versie 2

 

 

IMG_5480etsen